Digital konferens om hållbar socialförsäkring i kristid

Publicerat den

Sverige skakas av den pågående pandemin. Krisen i dess spår har fått stora effekter för både individer och hela samhället. Många har behövt stöd av våra gemensamma skyddsnät. Hur har myndigheterna klarat påfrestningarna? Vad kan vi lära för att göra systemen mer robusta? Vilka perspektiv på pandemin ger tidigare kriser?

Välkommen den 25 maj för att diskutera de frågorna och ta del av intressanta presentationer på den digitala konferensen ”Ett hållbart socialförsäkringssystem i kristid – hur robusta är systemen och hur trygga är medborgarna?” 

Några av de medverkande:

  • Sverker Sörlin: Historiska kriser
  • Per Molander: Kriser och ojämlikhet
  • Maria Stanfors: Jämställdhet under pandemin
  • Gunnel Hensing: Covid-19 och sjukfrånvaro
  • Knut Røed: Norges hantering av pandemin

Dessutom deltar Försäkringskassans generaldirektör Nils Öberg. Den direktsända dagen avslutas med panelsamtal om lärdomar och hur vi tar oss vidare efter krisen.

Syftet med konferensen är att sprida kunskap, stimulera till ny forskning och skapa erfarenhetsutbyte mellan akademi, praktik och policy. Vi välkomnar dig som på något sätt arbetar med socialförsäkringssystemet inom exempelvis kommun, region, departement, myndighet eller som forskare.

Konferensen anordnas gemensamt av Försäkringskassan, Forte och Centralförbundet för socialt arbete (CSA). Dagen ingår i en serie med årliga forskarseminarier kring socialförsäkringen som brukar anordnas i Umeå i januari. På grund av pandemin är arrangemanget den här gången digitalt och kostnadsfritt för alla intresserade.

Sprid gärna informationen till kollegor du tror kan ha nytta av konferensen!


För frågor kring programmet vänligen kontakta:
Jenny Mann, jenny.mann@forsakringskassan.se eller
Johan Sandberg, johan.s.sandberg@forsakringskassan.se.

Detaljerat program kommer längre fram. Mer information om seminarieserien finns här.

Varmt välkommen!