Boken Se helheten trycktes med CSA:s hjälp

I boken Se helheten – om framgångsfaktorer i socialt arbete ger författarna Titti Frisk Hagström och Lotta Persson sin bild av socialtjänstens uppdrag, utmaningar och yrkets nutid och framtid. Under 18 år arbetade de tillsammans i Botkyrka kommun och 2013 väcktes idén om att skriva något om sina tankar kring socialpolitiska frågor. Först blev det en artikel och med CSA:s bidrag blev det så småningom även en bok.

– Det tog oss fyra år att skriva den här boken, förklarar Lotta Persson. Det började med idén att vi ville förmedla vad vi tyckte var viktiga frågor inom socialtjänsten. Vi satte ihop en arbetsgrupp för att kunna diskutera med personer ur professionen, från universitet och med samarbetspartners.

Sökte bidrag från CSA

Se helheten riktar sig till studenter och professionella, men passar även dem som inte känner till branschen. Under arbetets gång ansökte Lotta Persson om bidrag från CSA och pengarna som författarna fick gick till att trycka boken.

– Vi har försökt beskriva vikten av att se helheten för att kunna göra ett bra socialt arbete, berättar Lotta Persson. Vad gäller responsen från läsarna så har det varit lite olika. En del har sagt ”Äntligen!” och många har sagt att de känner igen sig.

Publicerat 28 september 2020.

Publicerat den